Het jaar van Tiense Strijkers

Het jaar van Tiense Strijkers

Het is alweer de laatste week van het jaar. De traditie wil dat iedereen dan even terugblikt op het voorbije jaar : wat waren de opmerkelijkste sportprestaties, welk nieuws was het waard om opgenomen te worden in het collectief geheugen, …


Ons jaar

Ook wij blikken terug op het voorbije jaar, maar dan op muzikaal vlak. 2018 was voor Tiense Strijkers een druk jaar met een aantal aangename samenwerkingen.

We zijn 2018 begonnen met een intiem aperitiefconcert in de zeer gezellige kapel bij LDC Huize Nazareth in Goetsenhoven. In het voorjaar was er verder een prachtige samenwerking met de Swing Timers Big Band en ons eigen Sparkling Strings concert.

Het najaar was zeker goedgevuld, met onder andere de opluistering van de tentoonstelling Viktorie, de Mozartweek, het Vlamo laureatenconcert en ons eigen kerstconcert.


Onze samenwerkingen

Onze allereerste samenwerking van formaat was met de Swingtimers Big Band. Voor ons was dit een totaal nieuwe ervaring, maar het was zeker de moeite waard …. jazz en crooners muziek.

De mooiste samenwerking is gevloeid uit een initiatief van bekende Tienenaar Bart Debbaut. Het was op 3 oktober exact 255 jaar geleden dat A. Mozart heeft overnacht in Tienen. Dit heeft geleid tot een heuse Mozartweek. Samen met de academie regio Tienen hebben op exact die datum de Mozartweek afgesloten met een pracht van een concert, met enkel muziek van Mozart en zijn tijdgenoten.

In het najaar heeft Vlamo een laureatenconcert met kamerorkest georganiseerd. Tiense Strijkers, Stringendo Boutersem en Arrezo-ensemble hebben elk een aantal nummers gebracht en telkens een solist (laureaat) mogen begeleiden. Tiense Strijkers begeleidde Fien Apers, zelf ook uit de Tiense regio, met het concerto D-Dur voor gitaar en strijkorkest.


Onze concerten

Zelf hebben we ook onze eigen concerten georganiseerd met Sparkling Strings en nog niet zo lang geleden het kerstconcert.

Sparkling Strings met een vleugje klassiek, body percussie, pop en film muziek … toch altijd genieten en enorm veel speel plezier. Hopelijk genieten jullie er evenveel van.

2018 was ook het jaar waar we het einde van WOI herdachten. Ook in Tienen is daar aandacht aan besteed. Zo was er een heuse tentoonstelling gewijd aan het einde van deze toch afschuwelijke oorlog. Samen met Passion4Strings hebben we de tentoonstelling Viktorie muzikaal geopend.

En natuurlijk mag ons traditioneel kerstconcert niet missen in dit overzicht. Dit jaar met een aantal prachtige solo’s. De afwezigen hadden ongelijk.

Het was een aangenaam en muzikaal 2018, we zijn benieuwd wat 2019 ons muzikaal mag brengen.


Wij wensen jullie een gelukkig en muzikaal 2019

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *